Påsk del 2

På påskafton åkte vi in till Malmö city. Pappa och min bror.


Så himla mysig stad! Det fanns massa små mysiga gränder och uteserveringar.



Vi gick in på en konstutställning där de hade jättemånga coola grejer. Jag fastnade för alla klänningar som var gjorda av märkliga saker.

Tidningspapper


Plast



Kablar



Soppåsar



Ballonger



Kartonger



De hade många coola stolar också



Sista delen av påsktrilogin kommer i morgon!

Påsk del 1

Då var den påsken också förbi. Vi firade nere i Skåne hos mina kusiner med faster + man, farbror + fru + lillkusin, bror + Cissi, pappa och sen jag och Alex då såklart. Det var en helt underbar helg med kanonväder, god mat och framförallt kul att träffa släkten.

Alex och jag tog först tåget till Karlstad och åt lunch hos mamma. Därifrån roadtripade vi ner till Skåne med bror och Cissi.

Lite påskpynt hemma


Jag bakade american cookies som påskpresenter till alla



Självklart blev det stopp på tåget tack vare någon trasig elledning.. Så vi blev fast i Hallsberg ett par timmar


Vi hade köpt med en bag-in-box som var formad som en väska, jättefin! Och perfekt gå-bort-present.

Min söta kusin, Amanda, som bara är två månader gammal.



Fortsättning följer


I'm alive!

Idag var jag uppe med tuppen trots att jag är ledig. Sanna kom nämligen igår och skulle iväg på en grej tidigt i morse. Vi hade en jättemysig kväll igår med en massa brudsnack som vanligt. Jag bakade kolakakor och lagade grekiska biffar, tomat och basilika-couscous, sås och en sallad till det. Blev gött och Sanna var mätt och nöjd!

Så jag var uppe och fixade frukost till oss vid 7 i morse. Sen dess har jag gjort en massa tråkiga nödvändiga saker. Typ rensat tvätt, säkerhetskopierat alla senaste bilder till den externa hårddisken plockat och donat osv. Allt för att få en anledning till att inte sätta mig ner och plugga...

Ska väl snart väcka mannen för vi har lite ärenden att ta itu med också ska jag möta upp Sanna i stan. Ska in till skatteverket och även fixa nytt pass till mig. Vi åker ju om... 1,5 månad. Längtar så jag nästan avlider! Alex pratade på om vi skulle försöka förlänga en vecka så vi blir där i nästan en månad. Men vi får se, det kan bli så att vi åker igen i augusti eller september i stället.
Förresten! Det kommer upp en massa nya inlägg här nu i dagarna för jag har många bilder att dela med mig av :)

Mina kolakakor. De ser verkligen inte mycket ut för världen men jäklar vad goda de blev!! Lite halvsega med smak av kola och vanilj.



Jag var ute och plockade lite blommor igår. Kände mig som en skurk när jag stog där med saxen och klippte.. Men de var i alla fall vilda. Vågade mig inte fram till någon rabatt även om det lockade, hehe.



Min älskling just nu. Åh, han är den finaste jag vet, måste gå och krama på honom nu. Herrå!


Lite inredning

Här är de nya byråerna som vi köpte förra helgen. Förvaring kombinerat med nytta! (Platt-TV, vad är det? haha) Jag har inte hunnit organisera med tavlan och digitalboxen osv än och lampan ska såklart inte stå där.



En liten detalj (och då syftar jag inte på vår kvarterskrog)



Dagens inrednings-vill-ha;
Är helt kär i den här sängen. Just nu står den i 25.000-kronors-sviten på Nobis Hotell. Men någon gång ska jag ha en liknande!




Baklava-bak

Jag lovade ju er bilder från när jag bakade baklava. Bättre sent än aldrig eller?

Pistagenötter, mandlar och valnötter
Varva filodeg med smält smör och nötterna


På med sockerlagen



Det blev sjuuuukt gott faktiskt! Och det var inte allt för svårt att göra förutom att det tog väldigt lång tid.

Gullig present

När jag kom hem från Karlstad för ett par helger sedan hade Alex köpt en liten present som väntade på mig på huvudkudden. En jättefin handgjord mugg. Dessvärre hade det blivit en liten spricka i den så den läcker när man ska dricka... Och jag ville inte att Alex skulle byta muggen eftersom han valt ut just "det" motivet och det fanns bara en mugg med det. Så i stället planterade jag en blomma i den!

"You and me together..."



"are the bestest thing ever"




Stek på alla sätt och vis

Våren är här! Jag blir ju så lycklig. När jag och Terhi gick ut från gymmet idag så kände man ingen skillnad på temperatur. Sen vet jag inte om det berodde på att vi var så svettiga eller om det var varmt ute. Men det värmde verkligen. Så bara därför var vi tvungna att gå ut och steka i solen och köpa glass.

Idag lagade jag min livs första stek! Vi hade köpt ett drygt kilo till rostbiffklump. Så den brynde jag först i en stekpanna och la sedan i en ugnsform med lite vatten, kalvfont och soya. Sen in i ugnen i 50 minuter och var tionde minut ungefär var jag där och "öste" för att den inte skulle bli torr.
Behöver jag säga att den blev underbar? Sjukt underbar och rosa blev den!! Till det marinerade jag potatisklyftor, morötter, rödlök och zucchini och slängde också in i ugnen. Skulle göra rosépepparsås men det blev egen tzatziki idag igen.



I morgon ska jag till Stockholms universitet för att börja läsa den nya marknadsföringskursen. Ska bli spännande.
 Hela kurslitteraturen är på engelska men jag tror att föreläsningarna kommer att hållas på svenska, vi får se. Känns lite som första skoldagen på något vis. Jag har målat naglarna och är lite pirrig.
Vi ska tydligen hålla till i Kräftriket, ungefär på samma ställe som jag läste turkisk gramatik förrförra året.

Hörs i morgon!


Gamla bilder

Alex har fixat in några gamla bilder från förra sommaren när vi var på Cesars Hotell i Kumköy. Minnen...



Kärlek!


Bra helg!

Hej godingar!

Känner mig så himla glad idag!! Förresten, varje gång jag säger så till någon så svarar den nästan alltid: "- Men du är ju alltid glad!". Det är tydligen det första folk tänker om mig; "en glad tjej". Men jag antar att det är en bra egenskap :)

Det här helgen har varit helt fantastisk. I fredags var jag, Malin och Terhi på IKEA och shoppade loss. Så nu har vi gjort om lite här i lägenheten och jag känner mig så nöjd! Bilder kommer.
Senare på kvällen bjöd Alex ut mig på en jättemysig italiensk restaurang i gamla stan. Det kändes verkligen som att vi var i Italien (inte för att jag har varit där men..) jättegod mat och en trubadur som spelade för oss vid bordet. Och helt plötsligt kom kocken ut och drock av någon maffig ballad, haha, det var nice.



Terhi på IKEA


Igår kväll var Terhi och hennes pojkvän här och hjälpte till att sätta ihop IKEAmöblerna. Vi käkade kanongod mat och kollade på film. Himla mysigt.

Jag har fått mycket gjort idag. Tvättat allt som går att tvättas i lägenheten och sorterat i alla skåp, byråer och förvaringsutrymmen. Var även och storhandlade så kylen och skafferiet är numera proppfullt. Sedan har jag rensat hela min garderob. Blev av med en överfylld IKEAkasse med kläder, befriande! I morgon åker vinterjackor och vinterskor upp på vinden, för nu borde det väl vara vår på riktigt?

Nej nu ska jag mysa ner mig i soffan med min älskling.


See you!

Min vovve

Hej allihopa!

Äntligen börjar våren komma på riktigt. De senaste veckorna har varit påfrestande på alla sätt och vis, men nu känns det lite som om allt vänder, skönt!

I morgon fyller min älskling år. Det är hans tredje födelsedag som vi firar tillsammans, hur galet är inte det? Tiden går klyschigt nog så himla fort. Ibland vill man bara dra i nödbromsen och sakta ner samtidigt som man har ett sug efter att uppleva allt och se vad framtiden har att erbjuda.
Så igår bakade jag en massa baklava till honom (som han älskar) som han kan ta med till jobbet och bjuda på i morgon.

Förra helgen var jag hemma i Karlstad. Det var bra men också en ganska omtumlande vistelse och det kändes på något sätt skönt att komma hem till Stockholm igen. Vår älskade hund är nämligen sjuk och måste kanske avlivas inom en snar framtid. Han har funnits vid min sida i snart 11 år och jag känner mig otroligt deprimerad över detta. Och att vistelsen i Karlstad var lite som ett "sista avsked" får mitt hjärta att gå i tusen bitar :(


RSS 2.0