Hej allihopa! Nu är vi Marmaris och det är...

Hej allihopa! Nu är vi Marmaris och det är såååå fint. Vi åkte från Bodrum i morse , och det tog väl ca 2,5 h. Vi har checkat in på ett jättefint hotell vid stranden och nu ligger vi här 1 meter från det kristallklara havet och tar det lugnt. Vi gick här på strandgatan förut och helt plötsligt är det någon som ropar; - Malin, Malin!! Jag bara va fasen?! Jag känner väl ingen här? Då var det mammas kompis som satt där på en restaurang med hennes kille. Så vi satte oss och käkade lunch med dem. Tänk att världen är så liten! Senare ska vi gå till poolen och simma lite innan vi ska piffa till oss och göra stan. Kan inte beskriva hur underbart vi har det.. Allt är så lätt hela tiden och man tar dagen som den kommer. Äta god mat, sola och äventyra är typ det enda vi gör. Ska skriva mer sen när jag har en dator.


Jajemen, nu är jag alltså fästmö Malin. Kä...

Jajemen, nu är jag alltså fästmö Malin. Känns lite konstigt men ändå samma :) Får syn på ringen ibland och då pirrar det lite extra i magen. Jag ska berätta allt om förlovningen senare, för nu mobilbloggar jag. Igår åkte vi 7 timmar till Bodrum som är turkarnas egna semesterparadis och lite som "franska Rivieran" där alla kändisarna har hus osv. Igår åt vi middag på stranden, promenerade längs barer och affärer på strandgatan och sen på natten la vi oss i två solstolar på stranden och drack öl - jättemysigt. Nu ligger vi på stranden och steker, spelar yatzy, lyssnar på musik och bara har det gött. Alex skapar kontakter med alla, haha! Nu hänger gårdagens restaurangchef här med oss. I kväll blir det PARTY i centrum. Ska bli kul att se vad nattlivet här har att erbjuda, tror det blir galet! Hur är Sverige?


About love




Turkiet 2011 - Del 1

Hejsan!

Just nu sıtter jag pa Alex systers och hennes mans advokatfırma, och har alltsa en turkısk dator, darav lıte konstıga bokstaver.

Ja nu ar vi alltsa ı Turkıet antlıgen. Det har varıt sjukt aktıva dagar sedan vı kom hıt ı söndags..

Vı flög ju kl halv ett pa natten lördag-söndag. Vı mellanlandade i İstanbul ınnan vi kom fram tıll Antalya vıd halv nio pa morgonen. Allt gick bra föutom att vı inte sov nagonting under hela resan. Sa nar vı kom fram tıll Antalya hade vı i princip dygnat... Och da nar vı var framme fanns det ıngen tıd att sova heller. Först kom bılfırman med var hyrbil ınnan vi akte och mötte upp mina svarföraldrar och Alex lıllasyster Merve. I söndags var sista dagen att rösta i Turkiet (tıll rıksdagen) sa vi gick till den lokala skolan och dom röstade.
Sen akte vi hem, Alex bror och fru med barn kom och vi at Alex mammas goooooda turkiska mat som jag saknat jattemycket. Nu ar det ju tredje gangen jag ar har sa nu ar man van vid deras liv och att sitta och ata mıddag pa golvet osv till exempel..

Sen pa kvallen akte jag, Alex och Merve tıll MiGross (ett jattestort köpcentrum) och kollade ı affarer och kakade. Har ı Turkiet sa maste man ga igenom metalldetektorer vid entreerna till de stora köpcentrumen, precıs som pa flygplatser.

Efter det akte vi till Nine och Dede (mormor och morfar) och fikade. Alltid nar vi ar har ar det maaaanga som maste halsas pa och det blir mycket mat, fika och snicksnackande. Men det ar kul. Alla ar nyfikna pa Sverige och fragar mycket och vill pussa och krama pa mig hela tiden. Sen trodde jag att vi skulle aka hem och lagga oss eftersom klockan var ganska sent.. Nej da skulle vi hem och ata mer mat, haha :) Man far alltıd rakna med att man gar upp ett par kılo har. Vid 12 kom vi antligen i sang. Gissa om jag sov gott efter att inte ha sovit pa 38 timmar?

Pa mandagen gick vi upp vid halv 7. Kakade frukost och sedan skulle Alex och hans mamma till tandlakaren. Sa da gick jag och Merve till en skönhetssalong och fixade ögonbrynen och vaxning. Tjejen som jobbade dar var helt vild. Hon babblade pa som en galning, och min turkiska ar ju nagot begransad, sa jag nıckade mest och sa okej eller ja ibland. Det var ratt kul. Alex slakt vet ju att jag inte ar sa bra pa Turkıska sa de pratar langsamt och tydlıgt, men personer som ınte vet att jag ınte ar turk babblar ju pa hej vılt. Jag brukar klara mıg helt okej, men ıbland blir det lite komıska meningar som jag klacker ur mıg. Som nar jag skulle bestalla en speciell bakelse och fıck för mig att den hette "saçlı" (kıllı) vilket betyder harig... Alltsa har som man har pa huvudet.

Samma dag akte vi aven och halsade pa mer folk och grannar ınnan vi akte till "Köy" alltsa Alex föraldrars hus uppe ı bergen dar de har en massa odlıngar och vaxthus. Sa vi sov över dar. Pa kvallen tog vi bilen annu högre upp i bergen och kollade - sa himla coola vyer. Jag ska lagga upp bilder har senare.

İgar tog vi och Merve bilen vid halv 7 pa morgonen och akte 2 tımmar till Pamukkale (bomullsbergen). Ojojoj sager jag bara. Sa hımla haftıgt. Vita berg som man vandrar i. Man far ınte ha skor pa sig för det rinner varmt bergsvatten överallt. Och det finns varma kallor som man kan bada i.
Sa vi var dar nagra timmar och turistade. Sedan akte vi 3 timmar till i bilen innan vi kom fram hit till Kutahya, dar Alex storasyster med man och barn bor. De har varldens lyxıgaste etagelagenhet! Alskar att vara har för allt ar sa fint. Dom har staderska, barnflicka, assistenter osv. Lite annorlunda fran svennelivet hemma.
İgar kom det hem lite folk till dem och vi at tillsammans och umgicks hela kvallen. Sen sov vi faktiskt 10 timmar i natt, vilket vi verkligen behövde.

Och nu sitter jag ju pa deras kontor och lyssnar pa Alex och Osman som smider planer inför i kvall. İ kvall hander det namlıgen lite grejer men det far ni veta i nasta inlagg ;)

PAMUKKALE



Hejdå Sverige! Merhaba Türkiye!

img_1574 (MMS)

Hejdå Sverige! Merhaba Türkiye!


Nu är allt färdigpackat, alla presenter är...

img_3454 (MMS)

Nu är allt färdigpackat, alla presenter är inslagna, lägenheten är städad, viktiga samtal är ringda - nu är det bara duschen kvar, sen åker vi mot Arlanda! Jisses vilken dag. Vi har härjat runt här hemma som tokstollar. Spelat hög musik och bara taggat. Jag provade igenom typ hela min garderob när jag packade och insåg att alla mina sommarkläder från förra året är alldeles för stora nu. Panik!! Jag provade och provade och stod nästan och snyftade framför spegeln. Alex försökte hela tiden med: vi kan köpa nya kläder i Turkiet, ta med så kan vi lämna in till en skräddare och sy in, men det där ser väl okej ut, osv... Haha men inget hjälpte. Jag var halvt påväg in till stan där ett tag för lite hetsshopping. Men till slut fyllde jag resväskan ändå och nu är allt frid och fröjd igen. Men det är alltid svårt att veta hur mycket av allt man ska ta med sig när man ska vara borta så länge... Vi får se helt enkelt!


Glad tjej fick världens största rosor i na...

img_3797 (MMS)

Glad tjej fick världens största rosor i natt :D


Ojojoj! Tiden går så himla snabbt! I morgo...

img_7954 (MMS)

Ojojoj! Tiden går så himla snabbt! I morgon är dags. Sorry att jag tjatar... Men jag längtar så himla mycket. Just nu sitter jag barnvakt och ska väl göra det ett litet tag till. Sedan ska jag hem och mysa ner mig hos älsklingen i soffan. Sedan upp och packa, städa lite och sen mot Arlanda! Jag kommer att uppdatera här på bloggen under resan för att hålla folk lite uppdaterade. Sleep tight!


Idag har jag mått mycket bättre - som jag ...

img_2382 (MMS)

Idag har jag mått mycket bättre - som jag själv hade beslutat mig för att göra. Så jag var först iväg på skolavslutning på skolan och sa hejdå och åt tårta med klassen. Sedan mötte jag upp Alex, som var ledig idag, och åkte till Nacka Forum för att inhandla det sista inför resan. Det blev bl.a. en massa presenter till släkt och familj i Turkiet, solkräm, lite underkläder, en portabel högtalare till iPhonen m.m. Och nu i kväll har vi bara käkat middag och myst här hemma. Alex var helt slut som ni ser, och dog i fem minuter mot min axel. Nu sitter han och kollar på någon serie varvat med att attackera mig med mysutbrott. Själv sitter jag och funderar på hur vi ska göra med mina bebisar (blommor) när vi åker. Antingen går jag ner med dem till vår kvarterskrog eller så ställer jag ut dem på balkongen. Jag såg nämligen att det tydligen skulle regna mycket här när vi är borta. Hmm, viktiga beslut. God natt folks!


Turkiet 2011

Idag mår fröken lite bättre. Kan säga att rastlösheten håller på att nå nya höjder. Så idag har det tvättats hej vilt och jag har även börjat packa lite smått. Shit, det närmar sig nu. Eftersom att vi bokade den här resan i januari så har den hela tiden känts så himla långt bort. Men nu är det bara... 3 dagar kvar! :)

Vet inte om jag har berättat hur vi ska åka. Först landar vi i Antalya där en bilfirma kommer och lämnar vår hyrbil på flygplatsen. Sedan åker vi och möter upp svärmor och svärfar. Vi sover i Antalya i en natt och dagen efter åker vi upp i bergen till deras lantställe och alla odlingar. Där ska vi träffa bästa Babanne (farmor), världens sötaste gumma. Saknar henne!
Sedan far vi vidare till Alex syrra som bor i Kutahya (upp mot svarta havet). Och där ska vi stanna i två dagar och äntligen få träffa deras nyfödda lilla bebis Zeynep.

Sedan tar vi bilen och fortsätter vår roadtrip längs hela östkusten ända ner till Side. Så det blir flera stopp i både små byar och de stora turiststäderna, bl.a. Bodrum, Marmaris, Fethiye, Kalkan, Kas och Kemer. Kommer bli fantastiskt att få uppleva det med min älskling.

I Side har vi bokat hotell de sista 8 dagarna. Så där blir det nog en hel del partaj med alla Alex gamla kompisar (Alex jobbade i Side i 10 år innan han flyttade till Sverige). Jag ska även träffa Louise och Sandra, som bor i Turkiet med sina turkiska pojkvänner. LÄNGTAR!!





Åh, nu blir jag helt exhalterad här! Hörs i morgon.

The flu

God kväll!
Som ni sett är jag en sjuk tjej just nu. Har dragit på mig något influensa-tjohej. Känns lite sådär-kul och jag har egentligen inte tid alls att ligga här hemma i soffan - men vad ska man göra? Skolan slutar ju den här veckan så det är lite trist att missa de sista dagarna och avslutningsfesten i morogn. Sedan har jag lite att hinna fixa innan vi drar till Turkiet på lördag. Men jag får väl se det som att det är bättre att det här kom nu och inte under semestern... :)

Så idag har jag bara legat nerbäddad och knarkat mediciner, vitaminer och andra nyttigheter. Har nog sovit ungefär 15 timmar det här dygnet. Men kroppen behövde antagligen vila verkar det som. Det enda jag varit sugen på har varit panerad fisk och lussebullar. TUR att vi hade lussebullar i frysen säger jag bara.. Sjukcarvings är inte att leka med, och det är nog inte helt lätt att få tag på lussebullar i affären nu?!

Jag blir med all säkerhet hemma i morgon också om det inte sker något slags mirakel under natten. Men på torsdag tänker jag vara frisk, så är det bara.

Här är några bilder från min PW-runda i söndags från City-Alvik:

Började med att traska igenom stadshuset


Sen längs vattnet genom hela Kungsholmen



En del av Rålis


Och sedan över bron till Alvik


Hur vackert?


En bild säger mer än tusen ord.


Långhelg

Då var det helg igen. Och ännu bättre; LEDIG helg! Jag funderar till och med på att ta en träningsfri helg också då jag redan tränat 4 gånger den här veckan.
Igår gick jag från jobbet i Slussen ända hem till Alvik, och det tog faktiskt inte mer än en timme. Världens finaste promenadväg är det också. Först får man gå igenom gamla stan och city för att sedan gå längs kusten till Rålambshovsparken genom hela Kungsholmen. Älskar den sträckan. Vackert längs vattnet och så mycket folk i rörelse i parkerna. Rålis är ju en jättejättestor park mitt på Kungsholmen. Folk spelar fotboll, volleyboll, boule, badminton, basket, tennis, åker skateboard och inlines, solar, badar osv, osv finns hur mycket aktiviteter som helst!

Idag var jag ute och sprang/hikade i en timme. Så himla skönt att få komma ut från gymmet lite. Sprang runt längs vattnet här i Alvik och sedan in i skogen... haha! Då blev det hiking i stället för stigarna var så smala och backiga. Ett tag var jag rädd att jag skulle springa vilse då jag hade kutat flera kilometer mitt ut i ingenstans.

Nej, nog om träning. Skolan slutar till veckan och det ska bli lööövely att två dagar efter få ta resväskorna och bege oss mot Arlanda. Det finns nog ingenting som slår känslan att få kliva in på Arlanda. Hela luften är fylld av förväntningar. En kall öl i baren, åka upp 10.000 meter i luften för att sedan landa på varmare breddgrader utan krav och måsten.



Älsklingen på flygplatsen i Istanbul förra året:

 


Från i onsdags

Jag har faktiskt skickat ett par blogginlägg via mobilen de senaste dagarna, men de verkar inte ha kommit fram.. Så detta är från i onsdags:

Idag har varit en bra dag på många sätt och vis! Upp tidigt för skola sen vinkade jag av Terhi vid tåget som skulle hem till Skövde innan jag åkte och jobbade. Men dagens två bästa var ändå 1: Löneförhöjning med 20 kr i timmen och 2: Alex syster har fött barn! Kl 12 idag kom det ut en liten flicka som ska heta Zeynep.
Det ska bli så himla roligt att träffa den sidan av familjen om bara 10 dagar! Behöver jag säga att jag längtar ihjäl mig? Sedan spenderar vi hela resten av juni i Turkiet också. 10 gün kaldı <3


RSS 2.0