God morgon! Sitter på tunnelbanan påväg ti...

img_2508 (MMS)

God morgon! Sitter på tunnelbanan påväg till hotellet. Idag har vi PM-möte med alla avdelningschefer kl 10.00 och sedan ska vi till Nordic Light på utbildning. Och efter det ska vi hem till chefen för en drink innan vi ska på middag på en än så länge hemlig restaurang :) Ska bli så himla kul! Vad händer annars då? Vi köpte ett köksbord och stolar igår. Det var minst sagt på tiden då vi suttit och käkat i soffan i 2 år nu! Jag tjöt nästan av lycka när vi provåt vid bordet igårkväll - vilken känsla!


Bageri- och konditorimässan - last part

Man fick inte bara smaka massor på mässan utan även ta med en massa hem. Vi kom hem med fyllda kassar med bröd, bakverk, choklad osv. Så himla värt! Så nu är frysen proppfull med surdegsbröd m.m. Jag är så himla sugen på att börja baka eget!




Grattis på födelsedagen världens bästa bro...

img_1103 (MMS)

Grattis på födelsedagen världens bästa bror <3


God kväll! Så, nu var den här helgen förbi...

img_6702 (MMS)

God kväll! Så, nu var den här helgen förbi också. Trist, trist. I fredags hade Alex köpt med sig lyxvin, öl, lönings-ost (återkommer med förklaring senare) och en massa ingredienser till tapas. Så det var riktigt mysigt med film och hemmakväll. På lördagen fick jag migrän under förmiddagen. Sjukt irriterande eftersom jag och Sanna planerat att gå ut på stan och shoppa och fika. Men nu blev det att ligga hemma och försöka sova bort det medan grannarna över oss höll på att flytta. Ingen hit kan jag säga. Men efter 5-6 timmar och ett par besök i toastolen var jag helt ok igen. Så det blev välbehövligt hemmamys med älsklingen på lördagen också med massa grönsaker, chips och dipp. I morse åkte jag och Alex till Sickla köpcentrum och gick runt där i några timmar, shoppade lite, käkade lunch och fikade. Sen mötte jag upp Sanna och vi åkte och dansade Fuego och nu sitter vi här i soffan och kollar på serier I morgon kommer mina kära bror hit till Stockholm, passande nog fyller han även år dagen till ära så vi ska ut och käka. Tröjan på bilden är ny! Jag är helt kär i den :) Natti på er!


Bageri- och konditorimässan

Bästa mässan på länge!! Terhi och jag hade lyckats få tag på fribiljetter via skolan så i söndags åkte vi ut till Kista och gick på Bageri- och konditorimässan. Egentligen var den ju riktad mot B2B och inte mot privatpersoner, men det märktes inte direkt. Och jag och Terhi nätverkade som aldrig förr! De får ju inte sälja något på mässan vilket innebär att ALLT är gratis. Och jäklar vad vi åt :) Det var bröd, capcakes, mat, glass, delikatesser, müsli, macarons, kaffe... osv. Massa smarriga saker och det var bara att äta och provsmaka så mycket man bara orkade. Det roligate var att prova lite annorlunda saker som man i vanliga fall inte skulle välja. Typ som saffransglass, hur gott som helst! Och bagarna stod lixom och bakade på plats så det var verkligen känsla. Så det här får bli vår årliga tradition.



Behöver jag säga att jag inte behöver äta sötsaker på tusen år igen? Eller ja, i alla fall inte tills nästa år.

Jag kan säga att jag fick en chock när den...

img_2791 (MMS)

Jag kan säga att jag fick en chock när den här kom hem i brevlådan.. Trodde jag var gravid för en sekund. Men nej, så är inte fallet.


One hundred degrees..

Hej på er!

Hur mår ni? Själv har jag haft feber ett par dagar. Alltså bara feber, inget mer. Konstigt va? Hoppas det bara försvinner och inte är början av något influensaliknande.. Fy fasen. Så jag har varit hemma från praktiken i två dagar nu. Känns sådär, men vad ska man göra? Har i alla fall orkat ta tag i lite plugg idag och äntligen satt igång med den där jäkla LIA-rapporten. Känns väldigt bra att vara igång för då brukar det flyta på! Har ju drygt 5 veckor på mig nu, så det borde inte vara några problem.

Någon som har några bra tips på hemmakurer? Är det ingefära, citroner, te och vitlök som gäller?
Tänkte göra en gryta med färska kantareller som bas, får se vad kroppen tycker om det.

Så nu ska jag göra lite hemmaspa för mig själv med ansiktsmask, peeling, hårinpackning och nagellack - kanske inte botar febern, men man känner ju sig lite bättre i själen i alla fall. Jag har så himla svårt att sitta still hemma även om jag är sjuk. Blir typ rastlös och är uppe och fixar och dolar även om jag är halvt dödssjuk. Som igår till exampel så ställde jag mig och bakade scones och gjorde thaisoppa trots att jag borde legat i soffan och vilat. Känns bara som slöseri med tid.

Nej jisses vilket sjuuukt tråkigt inlägg.

Min bästa medicin just nu:

BlåbärsSoda och SmultronSoda

Dagens blommor

Och här har ni lite vanlig basilika. Använder dessa ofta till matlagningen. Nästa gång ska jag köpa thailändsk basilika som min moster har. Det smakar helt annorlunda, men är jättegott! Kan jag rekomendera.



Det var den sista delen med blommorna. Sedan har jag ju många på balkongen, men det får bli någon annan gång!


Dagens blommor

Och här har ni ett annat projekt. Det är så kallade "medicinblommor" som tydligen ska vara bra för hälsan att lukta på. (Någon som vet vad de heter egentligen?) Om man tar på bladen så avger de en väldigt stark med fräsch doft.
Från början fick jag bara ett litet skott av mormor som växte upp och blev ett stort träd som sträckte sig ända upp i gardinstången. Så för ett par veckor sedan klippte jag ner det och tog tre nya skott som blev såhär. Rätt vildvuxna.. men jag gillar bladen.


Älskar min nya kakbok! Bageri- och kondito...

img_1588 (MMS)

Älskar min nya kakbok! Bageri- och konditorimässan var fantastisk Ska berätta mer om det sedan också ska ni få se en massa bilder. Nu sitter vi här i soffan och myser jag, Alex och Sanna. Sanna pluggar, Alex spelar något spel på mobilen och jag sitter och kollar på programmet "Sveriges historia". Idag har jag varit på kurs I hjärt- och lungräddning med defibrilator. Jag har alltså lärt mig hjärtmassage och även att använda en sån där maskin som startar hjärtstopp med hjälp av elchocker. Jätteintressant och bra att kunna! Av 10.000 människor som får hjärtstopp varje år, överlever bara 400 st. Sjukt ju!! Hade fler människor kunnat utöva HLR och hade många, många fler överlevt.


Dagens blommor

Här har ni vårt adoptivträd. Det är Terhis apelsinträd, men vi har tagit hand om det sedan hon och hennes kille var utomlands i somras. Sen har hon inte orkat ta med det hem än, till Alex stora lycka. Det är hans favorit! Och nu har det fått massa nya knoppar med apelsiner som är påväg.


Work all day

Sitter på mitt gamla jobb just nu eftersom de behövde lite extrapersonal idag. Men det är rätt lugnt faktiskt.
Direkt efter jag slutar kl 3 ska jag åka till Clarion Sign för där är det en stor gala i kväll med artister, middag, mingel, modevisning, dansuppvisningar osv. som jag varit med och anordnat. Ska bli sjukt kul! Så mycket jobb idag.
Igår var jag och Terhi och tränade, blev step 2 så det var kul. Sen hem och fredagsmysa.
Imorgon blir det dans som vanligt och sedan ska jag och Terhi iväg på en jätterolig sak!! Nämligen den årliga Bageri- och Konditorimässan i Kista. Eftersom jag älskar att baka så är jag ju extremt exhalterad! :D

Dagens blommor

Just nu är jag väldigt förtjust i småbladiga blommor som hänger och som inte har några "blommor". Nästa projekt blir något nytt med "Hjärtan på tråd". Är helt förälskad i dem.

Älskar den här! Hoppas att den kommer växa ut mycket och börja hänga mer.


Hjärtan på tråd:


Fredag i blodet igen - underbart! Sitter p...

img_3128 (MMS)

Fredag i blodet igen - underbart! Sitter på tuben påväg till hotellet. Känner mig så himla glad, vet inte varför! Lämnade in en business English exam till skolan igår kväll någon timme innan deadline. Skönt att ha det gjort. Man glömmer lätt bort allt som har med skolan att göra när man gör praktik. Allt plugg känns väldigt avlägset på något sätt. Men om 8 månader är jag KLAR!! Halleluja!


Dagens överraskning från jobbet :) Ekologi...

img_2704 (MMS)

Dagens överraskning från jobbet :) Ekologiska chokladdoppade pumpakärnor, lakritspastiller, hampachoklad och tamarirostade mandlar från Renée Voltaire, lövely! Sanna har nu åkt hem till Karlstad och jag sitter och väntar på mitt hjärta som kommer hem när som helst, pirr! Tvättar gör jag också.. Det har varit en väldigt hektisk dag idag med massa möten. Deadline på alla projekt och möte med alla avdelningschefer för att presentera dessa. Ett av mina event som jag ansvarat för hölls idag också, audition för Marc O'Polo. Och i morgon är det photoshoot som gäller - spännande!


Blomnörden talar igen

Sedan har vi två orkideer i stora vardagsrumsfönstret. De har vi haft länge och de blommar i perioder men har alltid väldigt mycket blommor på sig när de blommar. Nu har de jättemånga nya knoppar och nya grenar som bara ploppar upp. Är det någon som vet om man ska klippa bort de gamla torra grenarna? Eller ska de vara kvar?


Åh jag saknar Turkiet.. Det är verkligen m...

img_1793 (MMS)

Åh jag saknar Turkiet.. Det är verkligen mitt andra hem. Idag är jag hemma från jobbet för att jag har lite tråkiga saker som måste göras så jag ska iväg nu snart, suck. Men, men. Har haft en mysig morgon i alla fall, vinkat av både älsklingen och Sanna som for iväg till skola och jobb i morse. Sen blev det långfrukost också har jag suttit och surfat fram en massa ny och udda musik. Nej nu jäklar har jag bråttom. Önska mig lycka till...


Goddagens! Idag har jag suttit i möten ang...

img_9300 (MMS)

Goddagens! Idag har jag suttit i möten ang. en stor gala i helgen. Ska bli SÅ spännande! Mycket att stå i, men det är verkligen kul. Annars är det mysigt nu när Sanna bor hos oss i veckorna. Sex and the city-maraton varje kväll, laga mat tillsammans och sedan sitta alla tre och äta tillsammans - mys! Idag ska Sanna följa med mig till träningen och skaffa träningskort och sedan ska vi gå på ett intensivpass, blir nice. Sen blir det hem och laga tacos, svennematen nummer 1.


Blomnörden talar

Jag älskar att fixa med blommor, odla och greja. Men jag är väldigt dålig på det teoretiska som t.ex. vad olika blommor heter och allt sånt, men jag gillar att pyssla med dem. Så nu tänkte jag lägga upp något inlägg om dagen med lite olika blommor som vi har inomhus här hemma. Så här kommer del ett med mina små bäbisar:

Till höger har ni min nya odling med Mårbacka som doftar helt ljuvligt. Den till vänster är min lilla "puff", har ingen aning om vad blomsorten heter.

Weeey, svar på kommentar: Kära D, (som un...

Weeey, svar på kommentar: Kära D, (som undrade varför jag kallar min kille Alex när han egentligen heter Ismail). Det är såhär; Ismail är ju frisör, vilket innebär att man måste ha ett enkelt namn som svenskar kommer ihåg, av den enkla anledningen att man ska få och behålla stamkunder. Ska man ringa och boka tid nästa gång man klipper sig så är det en fördel om man kommer ihåg namnet på den som klippte en annars tar folk den enkla utvägen och går till någon annan. Och "Ismail" kommer inte svenskar ihåg, just för att det namnet inte finns här. Så när han flyttade till Sverige så bestämde han helt sonika att Alex passade. Så när vi träffades så presenterade han ju sig som det, så han är och har lixom alltid varit Alex för mig (även om jag såklart använder mig av Ismail också). Så alla här i Sverige kallar honom för det. Hoppas du fick svar på din fråga.


Åh!! Är påväg hem från träningen och det d...

Åh!! Är påväg hem från träningen och det duggregnar. Önskar att jag kunde spara den här doften i en liten burk så man kunde öppna och lukta varje dag..


Ingen mobilblogg idag inte

Woho, idag sitter jag vid datorn för en gångs skull! Anledningen till detta är att jag tänkte säkerhetskopiera lite bilder.

Idag har vi fixat och grejat lite här hemma. Alex skruvade upp ett par hyllor över tv:n och jag dekorerade dem. Och jag själv skruvade upp en hylla i köket och planterade om lite blommor. Jag är faktiskt väldigt händig när det kommer till att montera, bygga och fixa med byggrejer. Det trodde ni inte va? Tycker det är rätt kul faktiskt.
Sedan har vi haft en lång mysfrukost och Alex har börjat förbereda lunch/middag: köfte! Yumm! Själv ska jag iväg och dansa medan Alex kör söndagsstädning. Ibland har man det gött. Spännande hur folk fördelar hushållssysslorna. Jag tvättar och lagar mat oftast, medan Alex diskar och städar mest. Sedan har jag nog max tagit ut soporna 5 gånger under vårt förhållande medan jag nästan alltid ställer all nyhandlad mat på sina platser i köket.

Här kommer resultatet av hyllorna över tv:n i vardagsrummet:



Vad tyckte ni? Självklart ska vi sätta kort i ramarna också. Den där prydnadsgrejen där killen och tjejen håller armarna som ett hjärta fick vi av min faster i förlovningspresent. Älskar den!



Vi har ju fått många fantastiskt fina förlovningspresenter, borde lägga upp ett inlägg om det! Kommer senare.

Min nya favoritfärg! Vilken härlig dag jag...

img_2560 (MMS)

Min nya favoritfärg! Vilken härlig dag jag haft. Åkte först ut till Barkarby och gick på IKEA och plantagen. Köpte lite småsaker bl.a. några nya små blomprojekt (är inne i världens planteringsperiod nu igen!), krukor, blomfat, nya tallrikar, ramar och lite annat smått. Vad köper ni alltid när ni är på IKEA? Jag köper alltid diskborstar.. Mina favoritavdelningar är: förvaringsgrejerna, blommorna och kök- och bakgrejerna. Sedan åkte jag och mötte upp bästa Jenny och vi gick till SöderHof för ett par öl. Mycket trevligt! Nu ligger jag och Alex här i soffan och har nyss kollat klart på en film. Är chockad över att jag fortfarande är vaken :P Får se hur länge till jag pallar.. Godnatti.


Har haft en helmysig kväll hemma hos Terhi...

img_8537 (MMS)

Har haft en helmysig kväll hemma hos Terhi med grekisk sallad, tzatziki, hembakat surdegsbröd, rödvin och massa töl. Nu hem och krama på mannen och bara njuta av vetskapen om att det är sovmorgon i morgon!


Hard work work. Men nu har man i alla fall...

img_2442 (MMS)

Hard work work. Men nu har man i alla fall fredag i blodet igen! Det blir champagne på jobbet nu snart och sedan ska jag möta upp Terhi för att träna innan vi ska hem till henne och göra grekisk sallad. Sedan hem och ha fredagsmys, can't wait! Sedan imorgon ska jag träffa Jenny på dagen! Sedan på kvällen tänkte jag och Alex hitta på något skoj. Söndagen är  vi båda lediga och det enda jag har inplanerat är ett dans fuego-pass. Känns väldigt skönt att inte vara helt uppbokad faktiskt :) Usch vad tråkig jag är med mobilbloggarna, men jag är aldrig inne på datorn hemma nu för tiden. Trevlig helg på er!


Idag har jag och mitt hjärta varit tillsam...

img_5852 (MMS)

Idag har jag och mitt hjärta varit tillsammans i 2,5 år alltså 30 månader. Tänk att jag fortfarande är lika hopplöst förälskad nu som då. Det finns ingen finare och bättre kille än min Alex. Han är verkligen en på miljonen, om ens det. <3


Godmorgon! Själv har man varit vaken ett t...

img_7458 (MMS)

Godmorgon! Själv har man varit vaken ett tag och är redan påväg till jobbet. Vaknade i natt av att det ösregnade och jag bara önskade att det skulle hålla i sig tills jag skulle gå upp, och det gjorde det! Älskar när det är mysväder.


Vi har haft ett väldigt mysigt dygn hos mi...

img_5454 (MMS)

Vi har haft ett väldigt mysigt dygn hos min moster Carro! God mat, gött att dricka, många skratt osv. Dessutom vann både jag och Alex i vår traditionella poker, yeeey! Tur i kärlek OCH spel, haha! Ikväll kommer Sanna och Krister till oss och sover en natt. Så vi ska hem och förbereda middag nu. Sanna ska bo hos oss i en månad från och med nu, eftersom hon börjat plugga i Stockholm, och hennes lägenhet inte är klar än. Ska bli väldigt mysigt att äntligen få ha sin bästa kompis i samma stad igen <3 Kan fortfarande inte fatta det än!


Nu är jag och hjärtat i Nyköping där också...

img_0893 (MMS)

Nu är jag och hjärtat i Nyköping där också min bror och mamma är! Min moster bor här och ikväll har vi 30-årsfest blandat med inflyttningsfest för henne! Vi har varit ute och picknickat vid havet och nu vankas det snart middag och massa drinkar ;)


Ojojoj, vilken dag. Mycket att göra på hot...

img_8399 (MMS)

Ojojoj, vilken dag. Mycket att göra på hotellet, men eftersom det är fredag idag och vi hade nått våra mål för veckan så blev det champagne, glass, godis och utdelning av trisslotter på kontoret :) Bra avslutning på jobbveckan. Sedan mötte jag upp Melvis för låångfika på rådmansgatan. Mys! Vi satt på uteserveringen faktiskt, kanske för sista gången i år(?) Sedan kom jag hem till mannen som hade fixat hämtmat eftersom det är fredag :) I morgon ska vi ut och resa lite, men det får ni höra om i morgon. Ha en trevlig helg!


Vi har det hårt här på kontoret idag ;) Fr...

img_0564 (MMS)

Vi har det hårt här på kontoret idag ;) Friday lovely friday!!


Sitter på tuben påväg till Sign. Har fortf...

img_0736 (MMS)

Sitter på tuben påväg till Sign. Har fortfarande ont i nacken, men det är bättre. Igår hade jag världens smakupplevelse. Vi var 6 personer som skulle provsmaka de nya bankettmenyerna. Så vi satt tre och tre och fick ut tre tallrikar åt gången att dela på (Förrätt, varmrätt och efterrätt) som vi smakade av medan kocken presenterade rätterna. Och hela den proceduren upprepades fem gånger eftersom det var fem menyer! Jisses, vad mycket god mat! Alltifrån ankleverterin och pilgrimsmusslor till lakritspannacotta till rökt torsk, hjortfile, lax osv. Helt fantastisk!


Fy bubblan! Jag hade fått nackspärr när ja...

img_5872 (MMS)

Fy bubblan! Jag hade fått nackspärr när jag vaknade i morse. Så jäkla ont :( Kunde knappt få på mig kläderna i morse. Sitter på kontoret nu med egengjord nackkrage. Tur att det är snurrstolar så jag slipper vrida på huvudet i alla fall. Också får jag massa medlidande :)  Någon som har något bra tips? Röra nacken mycket/lite? Värma upp/kyla ner? Hur länge brukar det hålla i sig? Har inte tid med det här, vi ska ju åka iväg på minisemester över helgen!


RSS 2.0