Hungrig!!

Första skoldagen var kul :) Speciellt att träffa alla igen!

Nu är jag påväg hem från kvällskursen och håller på att döö av hunger. En bastant tant i lila mundering sitter framför mig nu på tunnelbanan. Hon smaskar på ett äpple så det till och med stänker äppelsaft på mig varje gång hon tar ett hugg. Saften är nästan ute och vänder i munnen på henne varje gång hon tuggar, suck. Jaha.. Ja nu spillde hon en äppelbit på min sko också - man tackar...

Aja, annars har jag fikat med Terhi idag. Vi kunde till och med sitta ute! Jättemysigt :) tänk att det är november i morgon... Huja! Det enda positiva är att julen närmar sig!


Första skoldagen

Idag är det första skoldagen sen i juni. Spännande!! Känns jättekul att träffa alla igen. Trodde vi började kl. 9.30 men nu fick jag reda på att det är 10.30. Så jag har alltså tjänat en timme att mysa bort här hemma! Skönt.

Så första lektionen är typ info osv. och på eftermiddagen har vi rapportskrivning. Men den ska jag nog inte gå på eftersom jag skrev klart min praktikrapport för lääänge sen, haha. För en gångs skull hade jag lite framförhållning vad det gäller sånt. Så jag tänkte åka till stadsbiblioteket och plugga turkiska i och med att jag har kvällskurs i kväll. Jisses, det börjar kännas att det är lite hårt att plugga både en utbildning på helfart och en på halvfart... Alltså 150% studier. Men det borde funka bara man ligger steget före hela tiden. Jag känner mig ändå rätt trygg i turkiskan.

Igår låg jag, Alex och Mahzuni hemma i soffan hela morgonen och kollade på film, käkade turkisk frukost (yaaam!) och bara slöade. Sen drog jag på dans och på kvällen kom Sanna hit för att stanna hela veckan :) Vi funderar på att gå på Rihanna på onsdag!

I morgon ska jag iväg på sponsormiddag/fest med jägermeister. Kommer bli galet har jag en känsla av. Men det är i morgon - nu fokuserar vi på idag!
Kram på er.

(gårdagens kvällsmat)


Lördag

Vilken dag! Jag somnade i soffan vid 00,30 igår kväll och vaknade i sängen vid 12,30 i "morse"... Jisses, vad hände lixom? Har inte sovit så länge på flera, flera månader! Kroppen måste varit helt slut så det var antagligen välbehövligt. Fick kasta iväg ett sms till Mikaela som jag skulle träffat kl. 1 och flytta till 2, haha. Vi fikade på vårt gamla hederliga café 60. Tiden bara flög iväg och helt plötsligt var klockan SJU!! Fem timmar hade vi tjötat bort. Helt underbart!

Och sen åkte jag hem och crashade grabbkvällen som Alex och hans kompis hade här hemma. Kom lagom till maten stod på bordet. Vi har också fått en massa presenter från Turkiet eftersom Mahzuni varit där och säsongat. Äntligen lite pul biber i hemmet igen!
Nu sitter vi här och pratar om allt mellan himmel och jord och käkar massa snacks och dricker öl. Mys!

Igår var det ju även sista dagen på praktiken. Jättesorgligt! De hade ordnat massa fika och jag fick fina omdömen. Jag fick också en hotellweekend för 2, ljus, presentkort på spa osv. Så himla snällt.
Sen på kvällen var vi ju på idol! Hur kul som helst. Det var verkligen drag i studion och kul att se hur allting går till :) nej nu ska jag vara social!

Trevlig helg hörrni!


Idol

Vi hänger med Pär!


Sista dagen

Morrn!

Idag är min sista dag på praktiken - HEJ SEPARTIONSÅNGEST!! Helt galet. Dessa 11 veckor har gått sjukt fort. :(

Idag blir det ingen vanlig myskväll med Idol för mig och hjärtat. Idag ska vi nämligen åka till frihamnen och gå på idol! :) ska bli hur kul som helst!

Jag var på min första turkiskalektion igår också. Och jag säger bara byebye till mitt liv. Visst jag ligger före med ordförråd och förståelse, men mycket grammatik är borta. Och det är svårt, kan ju inte ens alla de där termerna på svenska... Men det kommer säkert gå bra.

Nej nu ska jag hoppa av tunnelbanan. Ha en bra fredag folket!


I'm in löv! <3


Klantigast

Sitter här och väntar på att dansträningen ska börja. Hoppas det går bra för jag har lite ont i axeln. Gjorde världens klantigaste sak i söndags... Jag och Alex var ute på promenad i det fina höstvädret. Jag skulle samla lite fina löv att pressa inför Halloween och sedan utmanade vi varandra på en massa saker... Typ som att klättra upp för någon klippa här och där osv.. Grejen är att Alex är sjukt smidig och allt ser HUR enkelt ut som helst när han gör sånna saker.

Så han satte i händerna och hoppade jämnfota över ett ganska högt staket och sa - Kan du göra såhär då?
Självklart kunde jag det och tog sats, satte i händerna och studsade upp med fötterna. Enda problemet var att jag fastnade med tåspetsarna i staketräcket och djupdök med överkroppen och ansiktet rakt ner i backen på andra sidan! Haha, Alex höll på att dö av skratt med blandad oro för att jag brutit alla ben jag har i kroppen. Men jag överlevde tack vare lövhögen som var där. Men som sagt, lite ont i axeln fick jag.
Jag hade gett vad som helst för att få se det på film, då hade jag lätt lagt upp den här.


Good morning

Här hemma har man varit uppe med tuppen som vanligt. Men idag gjorde det uppriktigt sagt ont i kroppen att ta av sig täcket och kliva upp..

Helgen har varit bra! Dansträning lördag och söndag. Och när jag var på Friskis i helgen också så frågade två danslärare mig om jag kunde tänka mig att utbilda mig och börja leda dans fuego!! Haha, hur kul? :) Jag tänker i alla fall ta det som en komplimang i och med att de tydligen börjat med hårdare krav på dansledare, att de bör ha en dansutbildning i botten osv. Jag ska fundera tills efter jul så får vi se.

Nu blir det hotellet hela dagen och sen vidare till dagis och hämta lillgrabben.

Hoppas ni får en trevlig dag!

(bild från i lördagskväll)


Friday!

Morrn!

Freeeedag i blodet igen, underbart :) Och idag ska jag iväg och hämta ut ett paket från La Redoute. Det var hur länge sedan som helst sen jag beställde kläder från internet och jag hade verkligen glömt bort den där pirrkänslan som en avi skapar! Det är bara två polotröjor, en klänning och en blus/tröja så vi får väl hoppas att det passar!

Och i kväll är det ju idolmys och hämtmat som vanligt. Känner i hela kroppen att det här kommer att bli en bra dag!

God morgon från ett kyligt Stockholm!


Borde vara någon annanstans

Ville bara kika in och säga hej! Jag ligger i soffan och tittar på DHW äter jelly fruit sallad mmmh!

Känner mig så himla glad. Min mamma har nämligen opererat höften idag och allt har gått superbra! Vill egentligen bara vara i Karlstad och finnas till hands. Men nu är det som det är. Ska åka hem till Karlstad så fort tillfälle ges!

Gonatten!


Sovmorgon

Jag vet faktisktt inte vad som är det bästa med sovmorgon.. Faktumet att man får sova längre eller att man slipper 8-ruschen på tunnelbanan? Hmm...


Biraz daha türkçe Öğreniyorum

Go kväll!

Hallå, det bara jag som lagt märke till den extrema babyboom som drabbat vårt land? Haha, det känns som att ALLA är gravida. Många kompisar, kollegor, bekanta, halva facebook och sedan alla randoms på stan. Jisses! :) Men mys för dem!

Förresten! Jag bestämde mig här om dagen för att börja plugga turkiska igen på Stockholms universitet. Jag läste ju turkisk grammatik för två år sedan (shiiiiit vad tiden går snabbt!?) och nu vill jag avancera mer. Här hemma blandar vi ju båda språken och jag klarar mig ju i Turkiet på det jag kan även om det inte alltid blir 100% rätt med grammatiken. Så jag kontaktade Stockholms universitet och jag får nu hoppa in i en kvällskurs på halvfart med de som läst hela hösten. Jag är laddad!

Men jäklar vad plugg det kommer bli för mig i höst och vinter känner jag i och med att jag har min vanliga heltidsutbildning också.. Och den är inte slapp. Kommer inte ha något liv, haha! Men det är det värt. Satte mig med grammatikböckerna i måndags och började repetera och det är t.u.f.f.t. Så det kan tänkas att det blir några "jag bli tokig på allt"-inlägg framöver. Men jag kommer klara det! (intalar jag mig själv i alla fall).. (kan behövas lite pepp här va..)

Så idag då.. Hotellet hela dagen sen dansträning, dusch, käk och ja... Det var väl typ allt. Och i morgon är det sovmorgon till 10 - halleluja. Det firas med film, mys och te!

Hej med er!


Håll i hatten

Hallå i stormen!

Hur mysigt är det inte? Åh, jag älskar när vädret är såhär! Burra upp sig i soffan och se på film eller någon festlig serie och med gott samvete käka sig fet på salta pinnar! Mysmysmys.
Det enda trista är väl att det är sjukligt jobbigt att komma upp på morgonen. Det känns verkligen som att det är mitt i natten när klockan ringer vid 06,15..

Idag var jag på yoga för första gången. Jätteskönt faktiskt och bra omväxling till allt dansande. Kanske är bra med den typen av avslappning i när man bor i en "pulsig" stad. Så nu har man lärt sig hunden, katten, palmen, triangeln, jägaren och ja vettetusan vad allt hette. Men mysigt var det i alla fall! Ska försöka gå en gång i veckan i alla fall.
Prova det vettja!


Sparad tid

Hade en helt underbar söndag med min babe. Vi var ute och gick en lång höstpromenad på söder i det fina vädret. Köpte med oss fika som vi åt på en parkbänk. Gick bara runt och mös och pratade.
Sen åkte jag och dansade innan vi avslutade helgen med middag och film.

Dagen idag har börjat så jäkla bra! Det började med att jag hittade en säkerhetskopia av det jag skrev (som försvann) i fredags.. Halleluja moment big time! Blev så glad och bara såg verkligen framför mig hur mitt dygn idag förlängdes med 2 timmar! Tjoho!

Sen i eftermiddag ska jag hämta min älsklingsgrabb på dagis, som jag alltid gör på måndagar. Så vi får se vad vi ska hitta på för bus idag utöver middag, lek och nattning. <3

Bild från igår!


Inköpen

Italiensk ekologisk lakrits med cocosfyllning och granatäppel- och hallonsylt.



Bondens marknad

Var ju på bondens marknad idag! Det var hur mysigt som helst att gå runt där och smaka strutskorv, hemmagjorda ostar, syltar, honung osv. Jag köpte italiensk ekologisk lakrits med cocosfyllning och granatäppel- och hallonsylt.

Flera gånger kände jag löv som dalade ner från träden och landade på min basker. Solen sken samtidigt som det var sådär höstigt kyligt och rått i luften så kinderna blev rosiga. Underbart!

Sen var det dans för hela slanten. Jisses vad vi körde på idag.. Ska egentligen bara träna varannan dag med det blir en tredagars den här helgen. Måndag blir vila i alla fall!

Nu har jag precis duschat och hoppat i mjukiskläder. Ingen av oss orkar ta ett steg till utanför dörren idag.. Så det blir fångarna på fortet och käka vår ostfyllda börek som vi precis gjort (se bilden) Kanske blir en öl nere på kvarterskrogen senare på sin höjd (det är bara typ 10 steg utanför dörren, så det lär borde vi orka).

Ha en bra trevlig lördagskväll!


Ny dag

Är gladare idag! :) skönt! Men jag behöver ändå en dag för mig själv känner jag. Så jag har packat ner lite matsäck och beger mig just nu till bondens marknad på söder. Ska gå där och strosa i höstvädret och äta min sallad i en park där borta.

Sen blir det dansträning, haha får se hur det går.. Har nämligen lite lagom träningsvärk efter boxningen igår!
Sen i kväll blir det kanske ut och dricka öl med älsklingen? Vi får se, men det är i alla fall en bra dag och det är jag glad för!


Bad day

Jag har haft en sjukt dålig dag. Känns som att allt har gått emot mig. Största nederlaget var när en stor del av min LIArapport spårlöst försvann när datasystemet kraschade efter flera timmars jobb, TROTS att jag sparat det flera gånger. Ville typ slita av mig mitt hår. Har bara kännt mig nere hela dagen som fortsatte i oturens tecken. Inte ens ett boxningspass med Terhi eller fredagsmys med hjärtat har hjälpt. Det är sånna här dagar som folk märker att jag typ ALLTID är glad annars. Men idag vill jag bara gå och dra ett täcke över huvudet. Kanske behöver en sån dag någon gång ibland också. Känner att det behövs en klysha här... Typ "imorgon är en annan dag" och "vad gör väl det om hundra år" eller nåt.


God kväll!

Vad har ni för er? Själv sitter jag här vid köksbordet och dricker te och äter kex och brie. Det har blivit vår nya kvällstradition sen Alex slutade som bartender (och jobbade kvällar) och började jobba dagtid igen nu i somras.

Åhh jag är så himla nöjd med mina nya ansiktsprodukter! Kan skriva en liten sammanfattning någon dag.

Så, vad har fröken Alvarsson gjort idag? I morse var det upp tidigt som vanligt. Käkade frukost med Sanna som sällskap med ett kolsvart Stockholm utanför fönstret. Huja, vintern är verkligen på ingång. Passande nog satt vi och planerade julen. Eftersom jag är julhitler herself så är jag såklart ute i tid.. längtar verkligen efter att få sätta igång med lussebak, julpynt och glöggkvällar och allt därtill. I år ska vi också åka till Lisebergs julmarknad och gå på universeum (älskar universeum!!). Blir extra kul eftersom Alex aldrig varit i Göteborg!

Sen bar det iväg till jobbet. Mycket att göra idag. Hade även månadsmöte till 6 innan jag mötte upp Anna och Terran för middag på Vapiano. De som satt bredvid oss var turkar och satt och petade om oss på turkiska. Jag avslöjade dem rätt gött i alla fall, haha! Lika kul varje gång.
Nej nu ska vi hoppa i säng - godnatten!


Köpa lycka

Om man kan köpa sig lycklig, så är jag lycklig nu! Eller ja, min hy kommer i alla fall att bli det :)


Mot SPA!

Sitter på tuben påväg mot ett spa i Vällingby. Det ska bli 60 minuters ansiktsbehandling. Det är jag så sjukt värd :) Sanna kom tillabaka idag så vi har varit ute och käkat och pratat om vad som hänt senaste veckan. Så nu är hon hemma och hänger med Alex.

Ha det!


Det är helt galet. Ibland blir jag bara så...

img_9733 (MMS)

Det är helt galet. Ibland blir jag bara sådär extra kär att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Hjärtat håller på att skena sönder av känslor samtidigt som det gör ont i hela bröstet av bara vetskapen om att man har så mycket att förlora. Min älskade, älskade, fina manvän. Det är galet vad du gör med mig.


Höststädning

Fasen vad trist att blogg-appen tjorvar? Orkar inte gå tillbaka till det här jäkla sms-bloggandet.. Idag har vi haft den årliga höststädningen här hemma. Vi har städat balkongen, skurat utemöblerna och burit upp dem på vinden, tömt blomlådor och krukor, rensat bort alla sommarjackor och skor, städat och sorterat på vinden, hämtat ner varmare jackor osv.. Sedan fick vi världens ryck och storstädade hela lägenheten. Och även sånna där tråkiga saker som att skura ugn, rensa fläktar och avlopp, tvätta lister, kakel, dörrar osv. Ja jisses vilken städdag! Men så skönt att vara redo för vintern nu, hrm. Det blev dansträning idag igen. Är inne i världens träningsstim. Dans 3ggr i veckan plus vanlig träning! Det kanske är allt stillasittande på kontoret som påverkar kan jag tänka mig. Och nu vräker regnet ner utanför.. och vi sitter bänkade framför tv'n med grönt te och en massa färska mums-mums, mysigt. Måste ladda upp, har en 12timmars jobbdag i morgon! God natt folks!

Hade världens mysigaste dag igår! Träffade...

img_9426 (MMS)

Hade världens mysigaste dag igår! Träffade bästa Jenny, strosade runt på bondens marknad och köpte äppelmust, picknick i en park på Söder, pallade hallon i ett privat kolonilottsområde, tränade dans, var ute och käkade med hjärtat och sedan cozy night all night. Bra dag! :)


Kul hur man förändras. När man var yngre v...

img_4455 (MMS)

Kul hur man förändras. När man var yngre var det hur viktigt som helst att spara ut håret och få det att bli så långt som möjligt. Håret tycktes växa i slowmotion och det var en pina att gå till frisören för att klippa den där (ta så lite som möjligt-) centimetern. Nu är det där med hårlängd inte alls lika viktigt. Och nu, NU tycks håret växa som ogräs ungefär någon decimeter i månaden och känns mest bara jobbigt. Egentligen är jag rätt sugen på att bara klippa av mig det till en längre page med kortare i nacken och längre fram. Men vi får se. Kan vara skönt att ha kvar manen i vinter trots allt.


Friday I'm in love

Hej vänner! Nu var det heeeelg! Helt underbart :) De senaste dagarna har varit ganska aktiva. Jag har mest varit på hotellet såklart, myst med älsklingen och haft ost- och kexkvällar med Sanna med en massa töl och kollande på serier. Och i tisdags var jag ju på massage vilket jag absolut ska fortsätta gå på någon gång i månaden. Men jag ska inte fortsätta på Phenixkliniken utan ska prova Face & Body SPA nästa gång i och med att jag ändå ska dit på ansiktsbehandling. Tycker själva stämningen gör så mycket för känslan. Man vill ju ha den där harmoniska Spa-upplevelsen. Sedan har det blivit en del träning också. Köpte helt fantastiska träningsskor i onsdags! Det var någon ny modell från adidas. Superbra dämpning både fram och bak, andas hur bra som helst och lätta som två fjädrar. Kändes som jag studsade fram igår på träningen. I kväll blir det såklart cozy night med den traditionella fredagshämtmaten och Idol. I morgon blir det träning i Hornstull på dagen och troligtvis utgång på kvällen. Söndag är Alex ledig så då ska vi hitta på något skoj och sedan är det även dans som gäller. Skönt att vara ledig! Kan bli en och annan höstpromenad också, klyshigt nog :) Ha en trevlig helg!

It's fall people

Jag älskar hösten! Man vill bara ut och rulla sig i alla löv.


Slappedag

Go' kväll!

Slapp dag idag. Pannkaksfrukost i morse med hallonsylt och chokladsås... Hehe. Jag älskar verkligen pannkakor, i alla dess former. När jag var i Australien så fanns det ett ställe som hette "Pancakes in Paradise" där jag var stammis. Aldrig har jag ätit så goda pannkakor! Man satt i små luftballonger och käkade, någon som varit där?

Alex har varit och jobbat idag och jag åkte och köpte två nagellack i färgerna "Chica boom boom" och "Pink mist". Sedan köpte jag torrschampo med cocosdoft från Batiste. Helt underbar!
Kan verkligen rekommendera den.

Och nu sitter jag här och kollar på Sveriges historia som vanligt på söndagar den här tiden. Alex kom precis hem med två glassar i högsta hugg. Så nu ska vi käka kyckling och sedan ost och kex i kväll.

Ha det gött!


Vardagslyx och barnpassning

God kväll!

Fasen vad nice att blogg.se äntligen har skaffat en app. Verkligen på tiden..

Vad har ni för er den här lördagskvällen? Själv sitter jag barnvakt, så jag ligger här i deras soffa, dricker nespresso, käkar godis och ser på film. Barnen sover sedan ett tag tillbaka så nu är det bara att ligga här och fördriva tid tills föräldrarna kommer hem. Kanske slumrar till en stund. Sedan kommer Alex och hämtar mig så jag slipper gå hem själv.

Jag har passat mycket barn i mina dagar, och älskar det. Man kan nästan säga att det är min hobby, för det känns inte som ett jobb för mig. En av familjerna här har jag passat åt i över 2,5 år och de jag sitter åt idag har jag känt nästan lika länge. Så de är som mina "extrafamiljer" och hos dem är också som "hemma" för mig. Känns skönt att ha när man har sin riktiga familj en bit bort hemma i Karlstad.

Idag har jag dammsugit och grejat där hemma innan jag åkte till gymmet och sprang kilometer efter kilometer på löpbandet. Energin tog lixom aldrig slut. Sen hem och körde hemmaspa som jag gör nästan varje helg. Ansiktsmask, hårinpackning, epilera benen, fixa naglar osv. Och nu i vinter blir det massa skumbad med väldoftande oljor. Mys och gott för själen!

Imorgon ska jag iväg och kolla in ett, för mig, nytt spa i Vällingby. Jag ska boka in en 60 minuters ansiktsbehandling + hudtypsanalys för att kunna köpa nya rengöringsgrejor och en ny dagkräm. Sedan på tisdag ska jag på helkroppsmassage på Pheonixkliniken - längtar!!

Sånt tycker jag är så värt att lägga pengar på. Och eftersom min pojkvän är frisör och jag aldrig behöver lägga pengar på klipp/färg/schampo/inpackningar osv så tycker jag att jag får lägga de slantarna på annat :)

Vad brukar ni "unna" er?

(Bilden är ifrån vår förlovningsdag den 15/6).

Ha en fortsatt trevlig helg!


RSS 2.0