Tisdag

God förmiddag!

Det är en braaa tisdag, jag känner det i hela kroppen :)

Idag är vi lediga från skolan men några från klassen ha dragit ihop alla så vi ska åka och tävla i fångarna på fortet! Hur kul?! Älskar den typen av tävlingar.
Det är en väldigt lugn vecka i skolan den här veckan. Är ledig tisdag, onsdag och fredag! Men sen har jag ganska mycket annat inplanerat.

Igår var det skola till 14 och sedan mötte jag upp Alex för att gå ut och käka. Vi satt och hjälptes åt med min turkiska läxa. Sen satte vi oss på thelins med alla pensionärer och fikade innan min turkiska började. Och den här gången följde Alex med och satt och kollade på under hela lektionen! Haha, så det blev lite extra pirrigt. Men han tyckte i alla fall att jag var duktig :)

Nej men nu har jag bråttom gott folk! Ska hoppa i fångarna på fortet-kläder nu!

Hörs!


Första advent

Hoppas ni alla har haft en fantastisk första advent! :)

Vi är hemma i Stockholm igen efter en helt underbar helg!!

Kram på er


Mot Charlestown

Hej igen (två inlägg på en dag, dra på trissor!)

Var i skolan hela dagen idag och sedan dansträning. Och nu sitter vi här på tåget påväg till Karlstad. Lövely! Vi har fått en hel kupé för oss själva :) så det är gott om plats att fläka ut sig! Tycker verkligen att det är SÅ värt att åka i första klass när man åker tåg. Inte för att jag är "sån" på något sätt.. Jag är ju för tusan student, men när vi åker tåg känns det mer bekvämt.

Så nu halvligger vi här och lyssnar på musik och spelar spel. En burger king har precis glidit ner också och snart tänkte vi gå och köpa en öl i bistron. Vid 22 är vi framme och då väntas det vin, mat och spel hemma hos mamma med min bror Micke och hans tjej Cissi, Carro (min moster) och mamma.

Imorgon ska vi först äta brunch hos mamma innan jag, Alex, Micke och Cissi ska åka till Selma SPA i Sunne!! Det är nämligen mammas förlovningspresent till oss (brorsan förlovade sig också i somras). Så vi ska bo där en natt, bada, spa'a och bara ha det gött! Mamma har också bokat in en 3-rätters middag på kvällen och frukost dagen efter. Sedan har jag hört att de har en massa roliga träningspass också så träningskläderna är självklart med, nörd som man är. Ska bli helt underbart!

Nej nu ska jag vara social med hjärtat.
Trevlig helg gott folk!


Freeeeedag!

God morgon!

Freeeedag i blodet, wohoo! Och idag är ingen vanlig fredag heller för idag ska vi ut och resa! Berättar mer om det sen.

Igår var en jättemysig dag. Skola först och avklarade en fetingredovisning i engelskan. skönt! Och sen åkte jag och fick håret lockat på Alex's salong. Sen hem och fixa innan Sanna och Krister kom för lite julmys med glögg och lussebullar, vi fick fira 1a advent lite i förskott eftersom vi är borta då :) Alex klippte Krister och vi satt och tölade mest hela kvällen.

Ojojoj, julen närmar sig nu! Jag har börjat med alla julklappsinköpen men har fortfarande ganska många kvar.
Var i alla fall och julhandlade det sista inför advent i förgår. Julblomma, julmust, julservetter, skumtomtar, kronljus, mossa till adventsstaken, dumle med pepparkakssmak, saffran, massa andra bakingredienser, pepparkakor m.m. Lääängtar!

Morrn!


Dold talang

En av mina dolda talanger är helt klart att trycka ut diverse saker på smörgåsen (typ kaviar, mjukost osv). Alla som har sett mig göra det är väldigt imponerade :P
För mig tar det alltid typ 2 sekunder att med hjälp av tuböppningen bestämma ett lagomtjockt lager och utan behöva ta hjälp av en kniv breder jag ut lagret över hela mackan.

Tänkte bara att ni ville veta!
Godmorgon från ett regnigt Stockholm!


Lördagen

Lördagen var helt fantastisk! Sanna och Krister kom ju till oss på middag. Det blev massa ordspel och vin.
Det roliga är att vi fyra spelade precis samma spel för 2,5 år sedan och Alex har blivit så jäkla grym på svenska om man jämför med då. Nu kan han spela minst lika bra som oss andra som har svenska som modersmål. Helt sjukt vad duktig han har blivit min älskling <3

Vi fick även en jättefin korg full med olika ostar, chokladpraliner, marmelad, vin m.m som tack för att Sanna fått bo hos oss. Vi fick också ett kort som det stod att vi ska få packa väskorna och åka på en surprise alla fyra i februari!! Spännande :) Fina vänner <3


Främmande

I kväll får jag och hjärtat finfrämmande! Sanna och Krister kommer på parmiddag. Så det blir käk, vin och spel all night long! :)

Men nu först blir det träning och handling. Ha en trevlig lördag gott folk!


Grattis mig på 3-årsdagen

Morrn tänkte jag skriva men jag har ju fasen varit vaken i 4 timmar. Har fixat och plockat i ordning här hemma och käkat en 1,5 timmes frukost med Mamsen. Japp, MED Mamsen trots att hon är i Karlstad. Vi brukar göra så att vi sätter på högtalartelefonerna samtidigt som vi båda sitter och äter frukost/lunch/kvällsmat osv för att låtsas att vi äter tillsammans.
Man får hitta på små lösningar när man bor en bit ifrån varandra och saknar varandra. Vi pratar ju i telefon varje dag och för att kompensera att vi inte ses så ofta (ses väl typ 7-8 ggr/år).

Idag firar jag och Stockholm 3 år. I TRE ÅR har jag bott här!! Sjukt. Men jag trivs verkligen SÅ bra. Jag älskar livsstilen man har här, jag älskar möjligheterna, jag älskar pulsen, jag älskar närheten till allt, jag älskar storleken, jag älskar kontrasten mellan Öster- och Södermalm, jag älskar vårt liv som VI har skapat här - Sthlm I love you!!


Mycket kul i jul

Vilken bra dag! Var med Anna i skolan 10-13 och gjorde klart vår presentation inför nästa vecka i ämnet professional English och den blev grymmish!

Sen iväg på stan en sväng och handla lite julklappar. Blev några saker till mig själv också, bland annat nya tofflor som ni ser på bilden där nere. Sedan inhandlades det också en hel hög med tråkiga, nödvändiga saker som behövdes fyllas på.. Typ sköljmedel, tops, servetter, nagellacksremover, batterier, bakgrejer, julklappsetiketter osv.

Sen iväg till... Dansträningen!! Veckornas 4 höjdpunkter :) och nu sitter jag här och myser med hjärtat. Kollar lite DHW och äter riskakor. Firar att jag fick högsta betyg på senaste tentan!

Åh, jag har så mycket att se fram emot just nu. Nästa helg är vi bjudna till Karlstad där mamma planerat världens surprise för mig, Alex, min bror och hans tjej Cissi. Ska bli så kul! Sen kommer vi tillbaka till Sthlm på första advent och då blir det pyssel, pyntning och klä granen (vi gör alltid det här hemma den första advent i och med att vi alltid åker till Karlstad över jul och vi hinner ju inte njuta av granen om vi klär den den 23e).
Sedan är hela december fullproppat med planer!

Nej nu ska jag sätta mig och skriva ner en lista vad som behövs inhandlas inför det årliga julbaket! Första advent är ju snart här :)


Det är höst i Alvik.

img_7916 (MMS)

Det är höst i Alvik.


Äntligen frisk

Men jisses vilken dålig uppdatering det varit på senaste.

I lördags fick jag äntligen köra igång med träningen igen efter 1,5 veckas uppehåll pga av den jäkla förkylningen... Så nu har jag kört 3 pass sen dess, tillbaka på banan!

Annars då?! Hade en långledig helg från skolan från fredag kl 12 till tisdag kl 13 - lyx!! Men jag hade kidsen både fredag kväll och lördag kväll/natt. Annars har det blivit mest träning, hemmafix och bakning såklart. I söndags åkte jag och Terhi till Alex salong. Jag klippte mig och Terhi klippte lugg och färgade.

Igår satt jag klistrad framför serien "Mitt stora, feta, syriskans bröllop". Haha, klockrent ju! De storsatsar verkligen och håller inte igen på något! Hundratals gäster osv. Kul att kolla på även om det känns lite överdrivet.

Igår var det turkiska på universitetet som gällde. Och min turkiskalärare sa att jag hade ovanligt bra uttal och "fint" språk när vi hade muntliga förhör igår. Blev sååå glad! :) Antagligen beror det väl på att jag hör mycket turkiska runt omkring mig hela tiden.

Ha det bra!


Jag har syndat!

Helt ärligt. Jag har inte kunnat hålla mig... Jag började av en slump och nu kan jag bara inte sluta. Borde i alla fall hållit mig till den 1a advent, men nejnej nu är jag fast och besatt.

Mina vänner, jag har börjar lyssna på julmusik. Känns typ skamligt men varje gång sköljer något slags mysrus över mig och nu kan jag inte sluta (samma varje år). Funderar på att radera hela min "Julish"-lista från spotify. Ja så får det bli.

Måste.hålla.mig.i.två.veckor.till.


Sorg

Idag är en stor dag mina vänner! Idag ska jag nämligen kasta min älskade, gula, blommiga morgonrock i storlek 152, då en ny är införskaffad. Den har funnits vid min sida i över 12 år - separationsångesten är stor!


Tenta i morgon

Goder afton!

Gårdagen var jättemysig! Vi åkte ut till Vallentuna för att fira kurban bayram hemma hos Mahzuni, hans tjej Therese och deras två barn. Vi åt massa god mat, jag utklassade alla i tv-spel (alla var på riktigt imponerade av mina skills!!), drack vin och drinkar, pratade och hade allmänt trevligt! Blev ganska sent men som tur var hade jag ju en ledig dag idag.

Men dagen har ägnats åt att plugga... Tenta i ledarskap i morgon. Men det känns bra. Jag brukar inte vara den som hetsar upp mig så fasligt. Det är bara att försöka att se till att plugga ordentligt och hoppas på det bästa.

Ja, vad har jag gjort mer idag? Badat skumbad, gjort fiskgratäng och vårrullar (inte tillsammans dock) städat lite och gjort en massa andra sånna där saker som man bara tar sig för i stället för att plugga. Är inte helt hundra efter min förkylning heller - suck. Hoppas det inte blir någon jäkla långdragare.

Nej vet ni vad.. vad jag ville med det här inlägget egentligen? Har redan glömt innan jag ens kommit fram till poängen. Bra där.

Läggdags!
Adjöken.

(höstpynt!)


Vaken, jag?!

OMG!! Jag är vaken och klockan är snart halv 2. Bara det är ju ett under i sig. Kvällen har varit fantastisk! Men nu är det läggdags. I morgon är jag ledig så jag tänker ta en goddig sovmöra med gött samvete!

Nighty folks!


Kurban bayramınız kutlu olsun!

Idag är det kurban bayram, den turkiska "offerhögtiden". Hinner inte gå in på vad det innebär just nu för vi sitter på tåget påväg till Vallentuna. Vi ska hem till Alex bästa kompis Mahzuni och hans tjej Therese på middag och lite partaj. Jag har bakat kakor och Alex har köpt blommor. Ska bli såå kul!
Hörs sen!


Alla helgons dag

Godmorrn solstrålar!

Jag sitter här och sörplar på min andra kopp kaffe. Frukosten ligger i magen och hjärtat har åkt till jobbet.
Vad ska man ta sig för den här dagen? Jag känner mig i alla fall liiite bättre tror jag. :) så himla skönt med lite långledighet (4 dagar!). Känns nästan som att man har höstlov och det var ju inte igår.

Idag blir det tentaplugg såklart också ska jag ta mig ut på en promenad och sparka löv. Kanske hjälper jag grannen att kratta, vi får se!
Sen ska jag åka och hämta Alex efter jobbet och då ska vi åka till en kyrkogård och tända ljus. Det är ju alla helgons dag idag! Tycker att den här högtiden känns både hemsk, fin och lite spännande. Splittrad! Och i kväll ska vi se en typisk skräckfilm. Kanske "Alla helgons blodiga natt" eller nåt :)

Och i morgon är det en stor turkisk högtid som vi också ska fira, men det berättar jag mer om senare.

God förmiddag från ett mulet Stockholm!


Fredag

Jag är fortfarande en liten sjukis.. Till och med lite värre än igår. Jag har gett upp hoppet om att jag kommer att bli helt återställd den här helgen. Så dansträning är ju inte att tänka på om inga mirakel sker under natten. Ska tvinga i mig 3 liter vatten idag, kanske hjälper?
Och sedan har jag med sorg i hjärtat avbokat min 60 minuters helkroppsmassage i morgon... Men jag kan ju inte njuta av att någon knådar mig när jag har ont i hela kroppen.
Men febern har jag än så länge klarat mig ifrån vilket är skönt! Så orken finns även om den är begränsad.

I morse klev jag upp tidigt och lagade frukost sedan var det bara att sätta igång med tentaplugg (kanske inte helt fel helg att vara sjuk på trots allt). Sedan har jag varit rätt aktiv ändå. Dammsugigt hela lägenheten, haft hemmaspa för att väga upp det jag missar i morgon och ringt lite viktiga samtal. Jag lagade jättegod mat också. Stekte kalkonbacon, färsk broccoli, rödlök, purjolök, turkisk paprika, gul lök, plommontomater, hela marinerade vitlöksklyftor och olja från dess marinad, mjölk och grädde. Kryddade med salt, svartpeppar, timjan, basilika och pul bieber. Kokade pasta och rörde ner. Hur gott som helst!

Nu ska jag plugga lite till och sedan ta en liten nap innan älsklingen kommer hem från jobbet. Då blir det fredagsmyyys!

Trevlig helg allihopa!

Dagen till ära får ni en bild på min bättre hälft.

Lite ynklig

Hej hopp! Nu har jag inte skrivit på ett par dagar, men det har varit fullt upp här.. I tisdags blev jag ju medbjuden på sponsormiddag, som jägermeister annordnade, med gamla jobbet. Det var en lyckad kväll med god mat och vin som flödade. Och en del jägermeister också såklart..

Igår var det skola och sedan åkte jag och hämtade lillgrabben på dagis. Så vi hängde hela kvällen och sedan åkte jag hem och pluggade massa och kollade på DHW med Sanna här hemma.

Och tror ni inte att jag har gått och blivit sjuk?!? Jojomen. Alex drog på sig någon slags förkylning för ett par dagar sedan och var såklart tvungen att smitta ner mig. När man inte ens kan sluta pussa på varandra trots att den ena är sjuk så får man väl kanske skylla sig själv. Så nu sitter jag här med snorig nos, ont i halsen och nyser.

Jag skulle vilja påstå att Turkiet är lite av "huskurernas hemland". ALLA symtom går att bota eller mildra med turkiska huskurer. Haha... Jag har nog blivit itvingad det mesta. Men mycket hjälper faktiskt bara man själv tror på det ;)
Så efter att turkmannen varit och shoppat loss i affären är vårt kök numera fyllt med saker som; ingefära, citroner, turkisk yoghurt, massa teér, en stor burk med marinerade vitlöksklyftor, kanelstänger, honung m.m. Här ska botas!!

Och jag har precis "avnjutit" en stor kopp med te innehållande en pressad citron, kokade ingefärsbitar (som var väldigt viktiga att äta upp) och massa honung. Snart vankas det med stor sannorlikhet ayran och 10 vitlöksklyftor ska hinnas ätas upp innan sängen kallar (TUR för omvärlden att jag är ledig och inte har planer på att vistas bland folk imorgon!!)

Själv står jag för de godare medicinerna som halstabletter och kakor - det funkar också. Har ni några knep eller tips? Just nu tar jag vad som helst!
God kväll från ett snorigt Stockholm.


RSS 2.0