Spaghettiben

Haha, först skrev jag automatiskt "Hej bloggen" men ångrade mig så fort jag såg vad jag skrivit. Vadå bloggen lixom.

Hej folket!

Jag har nyss kommit hem från ett sjukt hårt träningspass. Skivstång + intervall 75 min. Alltså mina ben säger jag bara!! Förr körde jag ganska mycket bodypump och var ganska stark. Nu senaste tiden kör jag mest dans och kondition och jag känner mig rätt vältränad konditionsmässigt men det var ett bra tag sedan jag körde ett rent styrkepass. Men jag lassade på ganska mycket när vi skulle börja med benövningarna, som jag brukar vara stark i.
Och visst det var tungt, men jag är alltid så sjukt envis att jag tar mig igenom det ändå. Men så fort jag satte ner skivstången efter benövningarna så trodde jag att jag skulle falla platt ner på golvet. Mina ben ville bara vika sig under mig!
Kände mig helt ostabil i benen under hela passet men sålänge vi körde andra muskelgrupper var det okej. Haha, men sen kom vi till de sista 30 minuterna med konditionsintervaller... (45 sek övning, 15 sek vila osv) Jag tog mig igenom det för att jag gav mig fan på det, men endast därför. Trodde varje steg/hopp jag tog var mitt sista om man säger så. Efter träningen gick jag direkt och handlade mat och släpade hem dessa tunga påsar stapplandes på mina spaghettiben. Så i morgon är det bara ett plus om jag ens kan ta mig ur sängen.


Nej nog med whining. Det är lördagkväll och det känns helt underbart att bara få sitta hemma utan planer för en gångs skull. Jag har precis tryckt i mig en ceasarsallad och  kväll ska jag lyxa till det och hoppa ner i ett skumbad och äta nyponsoppa med mandelbiskvier, nom nom. Tycker att jag är sjukt värd det.

Igår var jag och shoppade till jag droppade. Träningskläder, en väska, ett par tröjor och proteinpulver till Ismail. Han tränar också hårt nu och det syns verkligen snabbt på honom.

Kanske slänger in ett inlägg lite senare i kväll!

(Fy farao vad jag längtar efter sommar!)


Framtidsdrömmar

Igår natt låg jag och Alex i sängen och pratade innan vi skulle somna. Jag frågade:

- Vad har du för framtidsdrömmar?

- Typ vadå? Vad är dina?

- Hmm.. Bo i ett fint hus, ha bra jobb, ha en massa pengar, ha en egen walk in closet bla, bla, bla....

Alex tänker tänker lite och svarar:

- Min enda dröm är att få vara med dig resten av livet.



Åh!! Jag älskar ihjäl mig!!!! <3


Bröd-Linda?

Karlstad-Linda, vart har du tagit vägen undrar jag?
Bloggen är spårlöst försvunnen! :(

Ett oödmjukt inlägg

Frågan är om jag ska börja detta inlägg med någon kass bortförklaring till att jag inte bloggat på ett par dagar. Faktum är att det har varit fullt upp. Jag vet inte riktigt när jag hade en ledig dag senast.
Skola och jobb på vardagarna. Plugg, polare och träning på eftermiddagarna. Jobb och fest på helgerna. Och överallt där emellan tas tiden upp av min pojkvän och mamma. Haha japp, mamma tar också mycket plats i mitt liv hur märkligt den än låter. Vi pratar i telefon nästan varje dag. Ibland 5 gånger om dagen till och med. Hon är min livsguide.

I morgon har jag två tentor. En i Service Management (försäljning och förhandling) och en i Business english. Och för första gången i mitt liv har min strategi varit att nästan inte plugga någonting. 
Jag har alltid haft väldigt höga krav på mig själv när det kommer till skolan av någon konstig anledning. Jag har alltid haft lätt för mig i plugget. Men jag känner lixom aldrig den där glädjen om jag får ett bra betyg, snarare bara besvikelse om jag får ett dåligt. Skitdumt och låter jättekaxigt. Men det är ett faktum.

Sedan jag började på Frans Schartau förra året har jag fått högsta betyg på precis allt vi gjort. Allt ifrån minsta lilla delbedömningen till största fetaste ekonomitentan. Alla tentor, alla inlämningar, alla grupparbeten. Och jag kan helt ärligt säga att det är fasen inte speciellt lätta kurser vi har.
Men jag kan inte glädjas åt mina resultat. Och vet ni vad jag tror att det grundas i? Att man inte "FÅR" glädjas. Skulle jag skrika ut bland folk att "Men shit jag fick högsta betyg igen!!" så skulle folk kolla snett och tycka att jag var en skrytig idiot. Man måste alltid tänka på de som kanske är besvikna över sitt tentaresultat osv osv...

Samma sak när man kommer ut efter tentan så säger jag alltid "Ja, det kändes väl helt okej på tentan", trots att man innerst inne vet att man kickade ass.
Kanske är det så att det bara är jag som inbillar mig att folk skulle kolla snett, men grejen är att jag säkerligen också skulle gjort det om någon gjorde samma sak.

Men den här gången får bli som ett litet experiment. Jag vill se hur jag klarar av att göra en tenta jag inte pluggat en massa till (men jag har såklart varit med och varit aktiv på lektionerna) plus att jag vill se hur jag reagerar på resultatet, som förhoppningsvis inte påverkar mitt slutbetyg alltför mycket i det här fallet.

Så i morgondagen får helt enkelt bära eller brista. Och sedan får vi se hur kaxig jag är i morgon när jag går ut ifrån tentasalen.


Ingen random dag

Jag kan säga såhär; Alla hjärtans dag spenderades med min älskling såklart, som hade tagit ledigt dagen till ära. Dagen innehöll både geléhjärtan, paket med ett smycke i, en ros, en prydnadsgrej med två små björnar som håller i ett hjärta, fina underkläder, en middag för två och lite extra kärlek på det. Så typiskt alla hjärtans dag som det kan bli och jag älskar det! Jag hade blivit lika glad för ett par strumor eller en liten kärlekslapp, för det är lixom tanken och uppmärksamheten som räknas.
Jag gick i alla fall runt och mös (myste?!) hela dagen bara av vetskapen om att det var alla hjärtans dag. Jag är sjukt fjantig, men sån är jag.

Jag är så trött på alla som säger att "de minsann visar kärlek alla andra dagar om året i stället", "att affärerna bara tjänar en massa pengar", yada yada yada... Varför inte passa på att fira något när tillfälle ges? Livet blir lite roligare med några extra firartillfällen varje år. Jag är en celebrate-människa ända in i benmärgen som alltid tar tillfället i akt om det så bara är en liten fjösig namnsdag. Det behöver absolut inte handla om presenter överhuvud taget, utan bara se till att göra dagen lite extra speciell på något sätt. Det finns ju redan så sjukt många random vardagar på ett år som det är...

Min pojkvän är väl inte lika fascinerad av alla hjärtans dag som jag. Men på grund av att han vet att den dagen betyder mycket för mig så är det enligt honom anledning nog att försöka göra mig så glad som möjligt. Han är så himla fin. Han sätter alltid mig i första hand och kan offra sig att göra saker bara för att få se mig lycklig. Och självklart gör jag samma för honom. Alla borde ju tycka att det är värt hur mycket som helst att få se sin älskling sådär genuint lycklig. Jag skulle aldrig palla att vara tillsammans med en egokille som alltid, alltid, alltid prioriterar sina egna intressen i första hand. Måste vara ett givande och tagande från båda hållen.

Oj, nu tappade jag tråden helt här. Skulle ju berätta om vad jag pysslat med de senaste dagarna men det får jag ta i morgon i stället.


Kärlek åt folket!






Glad alla hjärtans dag        Happy valentines day      Sevgililer gününüz kutlu olsun




WeekEND

Ännu en lugn dag. Inte pluggat så värst mycket, imorgon får helt enkelt bära eller brista.
Vi har storstädat hela lägenheten idag. Älskar den känslan efteråt! Om jag börjar dagen med att vara fixig, då brukar det ofta fortsätta så för mig. Så idag har jag hunnit med ganska mycket här hemma känns det som. Plugg, storstäd, fått håret färgat av den bästa frisören - min man, lagat mat två gånger, haft hemmaspa för mig själv nu när babe varit på jobbet och målat naglarna och fixat osv, osv... Nu sitter jag här nyinsmord i min jättefula, men ack så sköna rosa velourdress och har en massa tända ljus. Kan behövas lite lugn och ro i slutet av veckan för att ladda upp inför den kommande.

I morgon är det ju alla hjärtans dag. Jag är en sucker för sånna där högtider. (Eller ja alla högtider...) Jag går alltid runt i någon slags euforiskt tillstånd och bara myser på alla högtider.
Imorgon ska jag på möte på skolan först på morgonen, sen ekonomitenta och träning. Sedan ska vi ut och käka middag och resten är inte planerat. Hoppas det bli mysigt i alla fall. Förra året kom Ismail till mitt jobb och överraskade mig med en massa paket, trots att vi bestämt att vi inte skulle köpa några, gulleplutt.



Snö

Jag har varit rätt duktig och pluggat asset av mig idag. Mycket nöjd med självdisciplinen.
Sedan har jag och Ismail varit på gymmet och tränat tidigare idag. Blev ett ganska hårt pass och jag gick igenom många olika muskelgrupper, så jag hoppas på träningsvärk i morgon! Vädret har varit fantastiskt idag och jag hörde rykten om att det skulle bli något liknande i morgon. Då blir det promenad och picknick längs vår kustremsa här nere i Alvik. Är det bara jag som inte har tröttnat på snön?

Nej nu ska jag borsta håret, karlsloken kommer ju hem vilken sekund som helst!
Iyi geceler!


CityGross!

Jag har varit lite off nu ett par dagar, men har verkligen haft fullt upp :)

Skolan skapar lite pain just nu. Jag höll en argumentation i aulan i tisdags som krävde en del förarbete. Och på måndag har jag en tenta i hotellekonomi. Suck. Allt handlar om att skriva formler och koder i excel baserat på i princip allt vi lärde oss i företagsekonomikursen förra året. Jag skulle bara vilja skriva: "Fuck this jag ska skaffa en revisor i framtiden" på provet. Nejdå, så farligt är det väl inte. Ibland är det nästan rätt roligt emellanåt. Eller ja, det kanske var en överdrift men...

Idag har jag och min fina haft dejtnight! Ismail har alltså varit ledig. Vi brukar alltid försöka hitta på något speciellt dessa dagar. Idag har vi ägnat hela förmiddagen till att sitta och kolla på en massa hotell och försöka att välja ut ett par att boka inför Turkietresan. Det finns ju så många att välja mellan!
Sedan skulle vi åkt och tränat med vi åkte till Bromma, käkade lunch och storhandlade istället. Vår nya favoritmataffär stavas: CityGross! Namnet i sig skapar ett slags skabbigt intryck, men det är helt tvärt om. SÅ fräscht och SÅ stort. Dessutom är det rätt billigt och utbudet är kolossalt. Man får alltid gratis kaffe, te och bubbelvatten i butiken då de anser att man behöver lite extra energi för att ta sig runt. Haha, det står en skylt bredvid kaffemaskinen att bara kaffet är gratis, inte kakorna i butiken. Man får alltså inte ta en kaka till kaffet. Hehe, jag kan verkligen se en liten gubbe med rullator framför mig som står och öppnar ett kakpaket för norpa ett par kakor att doppa i kaffet.

Så det blev en riktig storhandling (vi fick till och med ta en taxi hem, hehe) så nu är köket proppat med saker. Massa lax, grönsaker, oxkött, frukt, bakingredienser, osv. Köpte även mango och granatäpplen, gött! Till middag blev det laxtartar med avokado och lax i foliepaket i ugnen med vitlök, tomat, purjolök och citron. Detta åt vi med en stor sallad, grekiskt landbröd och dallassallad. Mums som Maria Montazami hade sagt.

Nej nu ska jag lägga mig och krama på min älskling i soffan som sitter och är helt överväldigad av något program om krabbor... Vi är verkligen sånna där som pussar på varandra ungefär 10000ggr per dag. Går verkligen inte att låta bli. <3
God kväll!


Något att se fram emot

Glömde säga att vi har bokat sommarens ena Turkietresa! :D Två dagar efter att skolan slutar åker vi, alltså natten mellan den 11-12 juni. Sedan är vi hemma igen på natten den 28e. Så det blir 2,5 veckor i paradiset, wohoo! Vi valde att bara boka flygbiljetterna så bokar vi hotellet vi sidan om eftersom vi kommer resa runt endel. Antalya först, sedan åker vi till Köy och sen vidare till Kutahya ett par dagar. Sedan åker vi till Side och stannar där 8 nätter. Sedan åker vi till Kemer och avslutar i Antalya igen. Så himla skönt att ha något att se fram emot!


Recept - Filmjölksbröd

Linda ville ha receptet på filmjölksbrödet:

6,5 dl graham/fullkornsmjöl
1 dl vetemjöl
2 dl rågkross
2 dl solroskärnor
1 dl linfrön
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk brödsirap
1 L filmjölk

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sedan sirap och filmjölk. Blanda och häll degen i två smorda formar (Man kan ta lite solrosfrön i botten). Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader, i ca 1,5 timme. Låt brödet stå kvar i formarna 5 min innan du stjälper upp dem. Låt kallna på galler.

Kontrollera ibland när de står i ugnen så de inte bräns. Man kan lägga lite folie över dem sista timmen.


Ny mjukiströja

Här är en av tröjorna jag köpte här om dagen. Den är hur skön som helst. Tunt material och bruna läderlappar på armbågarna - tycker det är så fint.


Haha, fan vad svårt att ta bilder... Jag kommer ju inte bli någon modebloggerska, det är ju en sak som är säkert. kanske får använda självutlösaren näsa gång.

Filmjölksbröd

Igår kom Terhi och Anna hit. Vi käkade thai, tog ett par glas vin och tölade en massa, massa.. Riktigt nice och relativt lugn kväll.

I morse bakade jag bröd. Blev så himla lyckat! Ingredienserna är bl.a. linfrön, solroskärnor, bikarbonat, filmjölk, sirap och rågkross. Tungt, nyttigt och hur saftigt som helst! Ismail älskade det också. Jag kan baka hur många brön som helst bara för att få ta den där första skivan, när det är nybakat, som är så varm att smöret smälter och osten blir seg. Smarr!


Ismail sköter rörandet när jag bakar

Jag bjur på en morgonbild...


Det är tanken som räknas

Tänk vad glad man kan bli för en liten blomma av den man älskar <3



Resultatet

Jag har helt glömt bort att visa min egendesignade almanacka som kom för ett par veckor sedan! Jag är sjukt nöjd.



Fin va?


Bowlingnight

Jag hade sån himla bra dag igår! Först var det skolan som gällde med 6 timmar Service Management, som jag älskar! Vi håller på med försäljning nu och det är så himla intressant. Kul, kul.
Sedan åkte jag hem och mötte upp min älskling och Mahzuni på kvarterskrogen mittemot vår lägenhet där de käkade pizza och tog en öl. Jag sprang upp till lägenheten och där hade Ismail storstädat hela lägenheten. Dammat, dammsugit, putsat, diskat, torkat, varit upp på vinden med grejer osv. Hur glad blir man inte då? Typ såhär :D

Vi gjorde oss i ordning och drog till Gullmarsplan och mötte upp min klasskompis Anna (haha, vi hade planerat en liten dejt mellan Anna och Mahzuni!) så gick vi och bowlade. Jag och Ismail vann över Anna och Mahzuni. Min pojkvän är faktiskt rätt grym på bowling! Jag är väl sådär, men lyckades få en strike i alla fall vilket var huvudsaken. Anna gjorde övertramp så det började tjuta i hela banan, haha. Några öl och många skratt blev det i alla fall...
Efteråt drog vi till Ismails kompis Atillas restaurang och käkade och drack öl. Sedan fortsatte vi till Ismails jobb och satt där ett par timmar och träffade en massa folk. Vi försökte lära Anna att prata turkiska! Riktigt roligt, och det bästa var när Anna utbrister "Turk hava yollari!" när vi skulle skåla, hahaha... Sånt där som var sjukt kul men inte går att återberätta efteråt.
Anna åkte hem till sig och Mahzuni skulle sova över hos oss och vi kom väl hem vid 2... När vi gick från tunnelbanan gick vi alla tre armkrok och sjöng (skränade) en salig blandning av turkiska låtar. Alltifrån Ibrahim Erkal till Tarkan och Mustafa Sandal. Lät med all säkerhet förjävligt, men kul var det! ...Hadi gel Erzurum'a gel, Erzurum yaman güzel!... :D

Och i morse skulle jag börja skolan kl 9,00. Behöver jag säga att jag tog sovmorgon? Yes. Valsade dit vid ett och genomled en lektion med DEK (Databaserade ekonomiska rutiner, suck) med huvudvärk. Sedan i eftermiddags skulle jag ha tränat, men det pallade jag bara inte.. Så det blev lite shopping i stället för det orkar man alltid! Ni kan få se vad det blev i morgon.
Jag är helt slut nu! Har lagat en jättegod köttfärs- och grönsakslasagne. Nu ska jag bara lyckas hålla mig vaken tills Ismail kommer hem, längtar!

Babe i rutig skjorta, Mahzuni i grön skjorta, Anna med bowlingklotsbrösten och jag är flinet nr 1.

Sant eller falskt om turkar del 1

Stämmer det att turkar dricker mycket te?

Svar:
Jag kan såklart inte svara för alla, men generellt så stämmer det. Är man i Turkiet så märker man att de dricker te hela tiden. De gör teét i en speciell "dubbelkanna" eller çaydanlık som det heter på turkiska. I den ena ligger koncentrerat te och i den andra är det bara vatten, och man blandar dessa två i glaset. Sedan dricker de det i små glas och har ofta mycket socker i. Men det här som jag hört om att turkar dricker äppelte (elma çay) har jag aldrig sett. Den vanligaste teét som de dricker smakar som vanlig yellow label.
När vi är i Turkiet dricker vi det flera gånger varje dag, men här hemma dricker varken jag eller Ismail te speciellt ofta. Det är lite speciellt och hör till att dricka det i Turkiet och är mycket godare än här hemma.

 


RSS 2.0